Ett medvetet miljötänk

Ronaldo’s Stenugnsbageri och Konditori tänker på miljön genom att använda närodlat och ekologiskt. Det är viktigt för oss! Sedan 2011 har vi haft ett nära samarbete med Östgötaföretaget Blåklint som bland annat producerar ekologiskt mjöl. På Öjeby Gård i Askeby, har det odlats råg och vete ekologiskt i över 20 år. Säden mals sedan hos Orga Kvarn Skärblacka – ett lokalt familjeföretag. Allt mjöl till våra bullar kommer från Östergötland och även vissa bröd bakas med ekologiskt mjöl från Blåklint.

Vinnare av Fair Bake!

2015 arrangerade Linköpings kommun en Fair Bake-tävling, där bakverket skulle innehålla så många ekologiska, närproducerade, Fair Trade och kravmärkta råvaror som möjligt. Det var med stor stolthet som vi tog hem det priset! Inte bara för att bakverket blev gott, utan också för att det symboliserar oss som företag.

Övriga insatser som gör skillnad

Eftersom vi har tre olika butiker och andra leveranser i stan, så månar vi om miljövänliga transporter. Därför har vi investerat i två smidiga elcyklar. Ett annat prioriterat arbete är att utveckla bra förbrukningsmaterial i vår verksamhet.
Dessutom är vi medlem i Östgötamat, vilket är en kvalitetsstämpel eftersom de har höga krav på sina producenter.
Odoo text and image block